Знаете ли кой е най - големият човешки орган? Кожата. Тя е връзката ни с околната среда, първа реагира на външните дразнения, но представлява и първата защитна линия на организма ни. Поради тази причина е много важно да се грижим за нея с най-чистото, което ни предлага природата.

Под био козметика или органична козметика се разбират всички козметични продукти, чиито съставки са сертифицирани като биологични. Тя отговаря на строги стандарти за производство. Процесът на производство е проследен от началото до края. Сертификат се издава от био сертифициращи органи и е гаранция за качество и чистота на козметичния продукт.

Под понятието натурална козметика се подразбира козметика, която е съставена на базата на природни съставки - етерични масла, билки и т.н.

 

Защо да изберем био и натуралната козметика?

Био и натуралната козметика изповядват философия, която в хармония с природата. Връзката с земята, с вековната мъдрост на човечеството, с безспорните постижения на науката и модерните технологии дават възможност да получим най-добрата грижа. Произвеждат се от суровини без използване на синтетични пестициди и торове. Не съдържат  химични вещества като оцветители, силикони, синтетични аромати, парафини, SLS, ГМО и други. Натуралните съставки подхранват кожата и притежават изключителни лечебни свойства. Продуктите не се тестват върху животни.

 

Предимства на био и натуралната козметика:

  • ·       Използват се натурални съставки.
  • ·       Продуктите НЕ съдържат химични и замърсяващи вещества (синтетични оцветители, синтетични аромати, синтетични консерванти, силикони, парафини, SLS, ГМО и други)
  • ·       Богати са на ценни растителни масла.
  • ·       Не са тествани върху животни.

 

Пристъпете към промяната бавно

Важно е замяната на конвенционалните продукти да става постепенно. Тъй като натуралната и био козметика съдържа други активни съставки, ще отнеме известно време, докато тялото свикне с нея. Особено по време на периода на преход може да се появят кожни проблеми, малки пъпки или зачервявания.

Всеки, който използва сертифицирана био и натурална козметика може да потвърди разликата, ползата и усещането върху кожата си.

Здравето е преди всичко, затова не правете компромис с продуктите, които използвате!